Kanal tedavisi nedir?

Kanal tedavisi nedir?

Kanal tedavisi diş kökünde veya köklerinde bulunan damar ve sinir yapılarının enfeksiyonu veya travması sonucu diş hekiminin sinir ve damar yapılarını alması ve doku dostu bir materyalle doldurması işlemidir. Dişin çekim öncesi kurtarılması için uygulanan son tedavi işlemidir.

Kanal tedavisi hangi durumlarda yapılır?

-Pulpal enfeksiyonlarda

-Dişe gelen direk veya indirek travmalar

-Daha önce yapılmış porselen kaplama altındaki dişin çürüğü veya enfeksiyonları

-Diş etinden kaynaklanan enfeksiyonların diş damar ve sinir yapılarını etkilemesi

Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal tedavisine hekimin hasta konforunu ön planda tutması ve işlem sırasında ağrı duyulmaması için diş yapılarını lokal anestezi ile uyuşturması ile başlanır. Anestezi sonrası kök kanallarına ulaşılır kanal eğeleri ile damar ve sinir yapıları ortamdan uzaklaştırılır. Kanallar mikroorganizmalar açısından temizlenebilmesi için antimikrobiyal ajanlar ile yıkanır. En son aşama olarak doku dostu bir materyalle doldurulur.

Kanal tedavisi seansları ?

Kanal tedavisi seansları dişin enfeksiyonu, vital (canlı) veya devital (ölü)olması durumuna göre seans sayıları değişebilir. Tek seansta biten tedaviler olabildiği gibi birden fazla süren tedaviler de olabilir.

Kanal tedavisi sonrası ağrı olur mu?

Kanal tedavisi sonrası ilk birkaç saat veya birkaç gün ufak sızlama şeklinde ağrılar olabilir ancak bunlar korkulacak ağrılar değildir.

Kanal tedavisi yaptırdığım dişimi ne kadar süre kullanabilirim?

Yeterli tedaviyi görmüş bir dişin kullanım süresine en fazla etki eden faktör hastanın ağız bakımına göstermiş olduğu özendir. Herhangi sistemik rahatsızlığı olmayan, yeterli diş fırçalaması yapan ve ağız hijyenine özen gösteren hastalar uzun yıllar kullanabilir.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Kanal tedavisi nedir?

Comments are closed.